Belépés

Hatalmas hajrá, de maradt az ötödik hely - VIII. Feeder VB Ostellato

A csapat azzal a taktikával ült be, hogy picivel nagyobb kockázatot vállalva több időt szentel a nagyobb dévérek megfogásának, de ügyel arra is, nehogy túl sok pontot kockáztasson a szektorokban. Ezt kimondani könnyű, de megvalósítani csak a hátterek segítségével lehetett, akik folyamatosan monitorozták a szektorokat, tájékoztatva a versenyzőt az éppen aktuális állásról.

FeederVB_2018 - 8 (1).jpg

A versenyző annak függvényében vállalhatott kockázatot, hogy mennyi hallal vannak esetleg előtte. Hozható-e ez apró hallal, vagy rá kell menni a nagyobbakra. Az A szektorban Walter Tamás sokáig egyesre állt, de a legutolsó pár percben a német versenyző egy nagy dévérrel, pár dekával beelőzte. Tamás kettes. Sivák Matyit kettesre saccolták, ez be is igazolódott, Erdei Attila viszont nyerte a C szektort. Sipos Gábor egy hatost tudott kihozni a helyből, Vidó Ferenc egy kettessel zárt. Ez 13 pont. Gyönyörű javítás az előző naphoz képest, ilyen hajrával dobogós szokott lenni a csapat. Az oroszok ma is hozták tegnapi formájukat, így győzelmük nem volt kérdéses, az angolok, hollandok, belgák és a német csapat volt kérdéses. A hollandok ma nagyot mentettek, a németek szintúgy. Nagyon szoros volt a végelszámolás, amiből sajnos most mi kerültünk ki úgy, hogy a csapat az ötödik helyen végzett. Oroszország csapat nyerte a világbajnokságot, Hollandia csapata lett a második, és az angol válogatott a harmadik helyet szerezte meg. 

FeederVB_2018 - 10 (1).jpg

Egyéniben Scheuermann Felix lett a világbajnok, a dobogó másik két fokán orosz versenyzők, Arutiunov Artur és Dunaev Aleksandr álltak. Sivák Mátáys negyedik lett.

 FeederVB_2018 - 9 (1).jpg

Nagyon köszönjük a szurkolást, higgyétek el, nagyon kemény volt ez az egy hét. Részletes beszámolót a Magyar Horgász augusztusi számában olvashattok majd.

A csapat: Szénási Béla szövetségi kapotány, Barna Szilárd 2nd kapitány, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Varsányi Miklós, Vidó Ferenc, Walter Tamás.
Segítők: Lukácsi Béla, Stál Gyula, Szabó János, Vidó Roland, Szabó Bence, Radácsi Kristóf, Simon Zoltán, Csillag László

FeederVB_2018 - 1.jpg

Részletes eredmények itt