Belépés

Utolsó üdvözlet Oroszországból - a vége

2017. Csónakos Pergető Világ Bajnokság
Konakovo, Oroszország

DSC_0799a.jpg


2. versenynap, a verseny vége  –  vasárnap 

16 órára az indulástól függetlenül szinte minden csapat beérkezett. Egymás után adták le a bírók a fogási listákat. Megérkezetek Szapiék is, két mérhető halat sikerült fogniuk. Nem sokkal utánuk a második magyar csapat is közeledett a mólóhoz. Péter arcán látszó szomorú mosolyból már tudtuk, hogy ebben a fordulóban nem sikerült nekik mérhető halat fogniuk. A fiúk behajóztak a kikötőbe, mi meg a parton mentünk eléjük, segítettünk kipakolni és közben szomorúan és kíváncsian találgattuk, hogy vajon a többi országnak hogy sikerült ez a forduló. Erre még jó másfél órát kellett várnunk. 
Mikor Barbara kitette a listákat a táblára rajtunk kívül a román csapat tagjai várták nagyon -nem hiába– hiszen, az eredményből lehetett tudni, hogy a 2017-es évnek ők a világbajnokai.

DSC_0837a.jpg

A házigazdák aznap a harmadik helyen, az előző napi fordulót nyerő lengyelek az 5. helyen zártak. Nekünk a 10. hely jutott. Aztán egyre jobban kerekedett a szemem az eredményeket nézve! Sehogy nem tudtam megérteni, hogy milyen álmaik lehettek az előző nap nullázó amerikai és cseh csapatoknak, vagy a 10. helyen végzett franciáknak, hogy a második nap az előzőhöz képest parádés horgászatot mutassanak be. Olyannyira, hogy a franciák az 1., a csehek a  4. helyen végeztek. Sajnos ezen csapatok feltámadása borítékolta  a mi hátracsúszásunkat, így a 2017-es VB-ot  a magyar csapat ugyanúgy a 7. zárta, mint tavaly.
 Este következett a látványos eredményhirdetés. 
Egyéniben a tökéletesen horgászó lengyel páros nyert, mind a két fordulón 1-1 helyezési számmal. A második helyen a románok csapata mind a két nap 2-2 helyezési számot horgászva. Harmadik helyen az orosz páros 4-6 helyezési számot teljesítve. 
Csapatban a román versenyzők mind a két nap alatt 2 és 9 helyezési számot horgászva lett világbajnok. A lengyelek az első napi 1-3-as helyezésüket a második nap lerontották 1-19-es helyezéssel.

DSC_0857a.jpg

A házigazdák az első napi 5. helyezésükről felugrottak a dobogó 3. fokára.
 Az ünneplés után következett a versenyzáró gála, ami méltó párja volt a záró ceremóniának és illett a River Club gazdag megjelenéséhez. Nem tartottunk ki a gála végéig, mert hajnal 4 órakor jött a taxi a légi különítményért és ráadásul két külön repülőtér volt a cél, hiszen Viktornak a héten kezdődő legyező VB miatt, már hónapokkal ezelőtt megvolt a repülőjegye. A földi különítményre pedig több, mint harminc órás autózás várt Budapestig.
 Mint minden verseny, ez is tanulást és tapasztalatot hozott nekünk. Oroszország pedig hihetetlen fejlődésen megy át. A csapat szerencsésen megérkezett, Viktor pedig a legyes csapattal van Szlovákiában. Sikeres versenyzést kívánunk a „bogaras”-különítménynek és Monos Tibinek!
 A pergetőknek pedig már két hetük sincs az OB harmadik fordulójához.
 Találkozunk a Velencei-tónál!

 

DSC_0875a.jpg