Belépés

Dupla bronz a XXIV. Női Horgász Világbajnokságon

Nehezen találni a szavakat, hiszen valóra vált a lányok, és a mi, - horgászsportért izguló szurkolók - titkolt vágya. Újból dobogóra álltak a lányok itthonm hazai közönség előtt. Legutóbb 2008-ban arannyal, most bronzéremmel a nyakukban. Sokan el sem tudják képzelni, milyen kiélezett, kemény verseny is volt ez. Talán a 3000 látogató, szurkoló, akik egy-egy napon kilátogattak az Alcsiszigeti Holt-Tiszához, kaphattak belőle egy kis ízelítőt. Kétszáz törpét megfogni, végig küzdeni nem csak magát a versenyt, de az azt megelőző tréningeket, készülni, szerelni, etetőanyagból bedobni napi 20 litert, nem törődni azzal, hogy szúr az a fránya ördög, csak tolni a rakóst, lendíteni a spiccbotot. A győzelmet nem csak akarták, mindent meg is tettek érte. A horgászat azonban nem síkfutás, itt a versenyző egyéni felkészültségén túl, sok minden másra is szükség van. Igen, szerencsére is. Nekünk ebből egy kis szelettel kevesebb jutott. Nem voltak igazán "aranyat" érő helyeink, de amit dobott a gép, abból kihoztuk a maximumot. Sokat tapasztalt, számos világversenyt megjárt versenyzőink között akadt újonc is, aki szintén helytállt. Azt gondolom, örülni kell az eredményünknek, mert nagyon megérdemelték a lányok!

DSC_0473.jpg

A francia cspat kapitánya azt mondta, hogy az elmúlt 10 év legizgalmasabb világbajnokságán vannak túl, és nagyon örülnek az ezüstnek. Végre egy olyan pálya, ahol nem dől el a sorsolásnál minden, bárhonnan lehetett jól szerepelni. Sok volt a szúrós kis ördög? Kit érdekel már ez, ha fognak 2-300 darabot belőlük. Grammok, dekák döntöttek 3-4 helyezési szám között, és a vágeredmény is nagyon izgalmasra sikeredett. A holland Anja Groot második egyéni világbajnoki címét szerezte meg, csapatban a spanyoloknak szólt a himnusz.

A végeredmények:

Csapat: 1. Spanyolország 2. Franciaország 3. Magyarország
Egyéni: 1. Anja Groot (Hollandia) 2. Hawryhuk Isabelle (Franciaország) 3. Kovács Hajnalka (Magyarország)

DSC_0480.jpg

DSC_0400.jpg

DSC_0429.jpg

DSC_0444.jpg

Egy szépen csillogó bronz került a lányok nyakába, és Kovács Hajnalka egyéniben is örülhetett egy ugyanilyen éremnek. Nagyon köszönik a szurkolást, mi pedig büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük

DSC_0412.jpg

DSC_0467.jpg

Részeletes beszámoló az októberi Magyar Horgászban!

Fotók a MOHOSZ facebook oldalán itt és itt és itt