Belépés

Bizakodó sellők Maconkán - LV. Női OB 4.-5.-6. forduló

Az optimizmus, a reményteli várakozás talán a legjellemzőbb, ha az ember végigsétál a parton, és szóba is elegyedik a lányokkal, miközben már a bajnokság ötödik fordulójára zajlik a készülődés. A tegnapi nap kicsit felülírta az előző etap, a látóképi tározó eredménylistáját. A mostani verseny helyszíne a 15 versenyző számára a Maconkai-víztározó előtározója.

NőiOB - 10.jpg

Többek szerint nem csupán a horgásztudás béli különbséget tükrözte a 40 kiló fölötti és a három kiló alatti eredmény, hogy csak a tegnapi szélső értékeket emlegessük. Pontyok, és törpeharcsák a  célhalak. Több trepni kukoricakonzerv is vedrekbe vándorolt a dobozokból, és közben alapos mosásnak, vagy éppen aromázásnak vetették alá a háttérből segítő fiatalemberek, akik között természetesen a férfimezőny élgárdájábaól is jónéhányan itt vannak. Tudásuk, segítségük fontos összetevője a lányok horgászatának - míg a horgászók az úszót figyelik, a háttrek az ellenfeleket is, mit fognak, mivel csaliznak. Az összesen 20 liternyi bevihető etetőanyag mennyiség igen változatos képet mutatott. Láttunk sötétet és világosat is a sok kukorica mellett, miközben a levegőt a finom olasz kalács, a Panettone illata lengte át.

NőiOB - 2.jpg

Az etetőgombócokból kevesebb csobbant, az is jobbára a közelbe, 4 - 5 méterre a törpenépnek. Belőlük akér a 300 db körüli mennyiség sem elérhetetlen, ott ahol nem laknak pontyok. A dudaszó után Németi Krisztinának 5 másodperc is elég volt az első apró törpéhez, és 10 óra 2 perckor már szákban volt Rudnai Csilla matchbottal fogott pontya. Hogy milyen a folytatás, arról délután számolunk be bővebben.