Belépés

Viharos folytatás Látóképen - LV. Női OB 2. forduló

Tessék szó szerint érteni! Volt itt ma égzengés, zápor, sárdagasztás, és persze ami a legfontosabb, volt horgászat is, nem is akármilyen. Reggel egy jókedvű cserfes lánycsapatról, és szövetségi kapitányukról Magyar Gáborról készülhetett a „family foto”. Persze a hajnali mennydörgés előrejelezte, hogy nem lesz túl sima a mai második nap a LV. Női Országos Bajnokságon. Mivel a horgászbot, kiváltképp a szénszálas rakós vonzza az istennyilát az Országos Versenyhorgász Bizottság jelenlévő tagjai döntöttek, két órával később kezdődik a mai horgásznap.

IMG_6206.jpg

Dél volt már mire a felszerelések a helyükre kerültek, és a tegnap még lenge öltözetű lányok mára a vihar miatt úgy beburkolóztak az esővédő kezeslábasokba, hogy a halak sem igen tudták volna őket megkülönböztetni egymástól. A sorsolási rács garantálta a helyeket, a verseny éllovasai közül Gyulánszki nem kerülhetett szélre vetélytársainak meg mást dobott a gép. Aztán délre, a mai horgászat kezdetére megemberelte magát az időjárás, sőt a nap is kisütött, csupán a meg-megélénkülő szél zavarta a horgászokat. Hat másodperc kellett az első halhoz, ezt Kovács Hajni fogta.

IMG_6239.jpg

Nagyobb úszókra volt szükség, nehezebben látszottak a kapások. A bónuszhalak másfelé jártak, a keszegek nyomán bosszantó módon előkerültek a küszök, nem az áhított halfaj került a horogra. A tempó viszont helyenként boszorkányosra sikerült – aligha véletlenül. Amikor egy horogelőke-csere nem több mint 5 másodperc elgondolkodnak a hétköznapi horgászok – akik ma is szép számmal kijöttek nézelődni – így is lehet pecázni, ahogy a lányok csinálják? 

IMG_6215.jpg

Toljak, ne toljak, azaz etessek, ne etessek – kérdezgették a hátuk mögött segítő fiúkat. Ma aztán egy két helyen előkerült a spicc és a rakós mellett a matchbot, sőt a sneciző is, de az előbbi szaporátlannak bizonyult, az utóbbi kényszermegoldás lehetett. A nagy tudomány abban állt, hogy a verseny melyik szakaszában, milyen távon érdemes próbálkozni, mikor kell felvenni a spiccbotot, hogy folyamatos legyen a halfogás. Végül a második napon Kovács Hajnalka nyert Németi Krisztina és Gyulánszki Nikokett előtt. A holnapi harmadik forduló előtt tehát nyílt a küzdelem, viharmentes folytatásban reménykedünk a lányokkal együtt.

Eredmények itt