Belépés

Látóképi látványosság - LV. Női OB 1.-2.-3. forduló

Alighanem a bikini lett volna a stílszerű viselet a Debrecen melletti Látóképi-víztározó partján, hiszen a 30 fokos melegben a napon végigülni a 4 órányi horgászidőt férfiembernek is megterhelő lett volna. Mit végigülni, erről szó sem lehetett, hiszen igen dinamikus horgászatot követeltek a 3-5 dekás, meg a 10-12 dekás keszegek, legyen szó akár 5-ös spiccbotról, akár pedig rakósról 11 és fél méterben. A részletek előtt azonban néhány alapinformáció: Az idei országos női horgászbajnokságon most három látóképi és pár hét múlva három maconkai forduló dönt majd a bajnokról, a dobogósokról és a helyezettekről.

IMG_6190.jpg

Az egyéni világbajnok Walter-Barna Diána, a két VB bronzos, Kovács Hajni és Rimer Noémi, Gyulánszki Niki, aki csapatban volt világbajnok, meg a tavalyi VB bronzérmes csapattagok jelzik a színvonalat, ám itt vannak a trónkövetelők is. 15 lány, profi horgászok valamennyien. Amúgy a háttér segítőgárda se kutya, VB-, EB-aranyos fiúk segítik a lányokat kedves szóval, pontos szakmai tanácsokkal. A keszegek mellett be-beugrik néhány sneci, és a mai bónuszhal egy több megtermett kilósnál is nagyobb compó, először azt hitte Kovács Hajni, hogy akadóval hozta össze a sors. Persze compója, sőt pontya is lett Hoffer Rékának is. Egy szektorban horgásznak a lányok, kétszázötvennél is több hal kellett a győzelemhez. Ahogy Magyar Gábor szövetségi kapitány fogalmazott még reggel: halas a pálya, a jobbak bő tíz kilón felüli teljesítménye sem volna meglepő. Érdekes, változatos forduló végén az első helyen szélen horgászva Gyulánszki Nikolett végzett, a második Walter-Barna Diána, a harmadik Kovács Hajnalka lett.

IMG_6198.jpg

A horgászsport kedvelőinek csak ajánlani lehet egy holnapi látóképi kirándulást, hiszen nem mindennapos látványt nyújtanak.

Részletes eredmények itt