Belépés

Hetyéssy a legyesbajnok

XI. Műlegyező Országos Bajnokság 2017.

OB 2017 másolat.jpg


A Műlegyező Országos Bajnokság idén a Vas Megyei pinka patakon és Abért tavon, valamint a Sió csatorna Siójuti szakaszán került megrendezésre. Az első fordulót még április végén rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A korábbi évek tapasztalataival ellentétben nem szép tavaszi napsütés, hanem az évszakra nem jellemző havazás, havas eső borzolta a kedélyeket. Igaz, hogy a verseny napjára már nem havazott, de a halak kapókedvét nagyon elvette a hirtelen lehűlés. Nehezen tudták kapásra bírni a legyesek az itt élő halakat a nagyon visszahűlt vízben. Annak ellenére, hogy pisztrángot, domolykót, a tavon pedig csukát és pontyot többen is fogtak, nem volt halakban gazdag az első forduló. Ezt a fordulót Tölgyessy Levente nyerte, a második Hettyéssy Pál, a harmadik pedig Turi Barnabás lett.
A Sióra tervezett fordulóra már a nyár elején, június 10-11.-én került sor. Itt nem volt gond a hideggel inkább a meleg és az élénk olykor erős szél okozott gondot. A már végére érő küszívás miatt itt sem sikerült sok halat fogniuk a legyeseknek. Az alacsony és tiszta víz miatt az járt jobban, aki bele sem lépett a vízbe. Lehetett látni jobb halakat, de az óvatosságukon sokan nem tudtak túljárni. Akinek mégis sikerült, az foghatott akár 40, 44 cm-es domolykót is. Az értékelésbe a békés halak is beleszámítottak, és voltak akik ezt ügyesen ki is tudták használni, míg mások a kisebb, de mérhető balinok fogásában jeleskedtek. A második fordulót Gégény Viktornak sikerült megnyernie, a második helyen Dr. Dénes Ádám végzett a harmadik pedig Hetyéssy Pál lett.
A két helyszínen és négy fordulóban megrendezett bajnokságon a következő végső sorrend alakult ki:
1.   Hetyéssy Pál
2.   Tölgyessy Levente
3.   Gégény Viktor                                                                                                               
 
Köszönet a résztvevőknek a kitartásért valamint a Vas Megyei Sporthorgász Egyesületek Szövetségének a helyszínek biztosításáért. Szintén köszönet a Siófoki Horgász Egyesületnek és Kalauz Zoltánnak a segítségért.