Belépés

Rekordszámú induló az RDHSZ családi versenyen

Május 6-án került megrendezésre a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség 2. Családi horgászversenye. Rekordszámú nevezés érkezett a szervezőkhöz, 37 versenyzőpáros regisztrált. A versenyt a tavalyi év visszajelzése alapján két kategóriára bontották a szervezők, 10 év alatt és 10 év felett, más-más szektorban horgásztak a párosok. Minden csapatot egy gyerek és egy felnőtt (szülő, nagyszülő) alkotott. 

IMG_8538.JPG

Mivel a RDHSZ nagyon fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, igyekeztünk minél több ajándékkal kedveskedni a gyerekeknek. Kitűnő keszeges és sneciző etetőanyagokat, hozzá különböző méretű vödröket, 3 illetve 4 méteres botokat és apró ajándékot kaptak. A sorsolás után a gyerekek vihettek a csapatuknak a helyszínen bemutatott csalikból (pinki, neon pinki, fehér pinki és csonti). A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség minden indulónak biztosítottreggelit is.
Így vágott neki a társaság egy nagyszerű horgászatnak. A nagy meleg miatt nem is minden lurkó bírta a 3 órát végig a parton, de nem is az volt a cél, inkább az együttlét, és az, hogy egy kicsit tanítsuk horgászni a gyerekeket. A dömsödi versenypályára jellemzően a küsz horgászata látszott eredményesnek, már azokon a helyeken, ahol nem lakott balin. A meder közepén, egy-egy helyen azért lehetettnéhány szebb keszeget is fogni. Összességében elmondható, hogy fogás mindenkinek jutott, és a párosok sokat tanulva vagy tervekkel felvértezve fejezték be a versenyt.

IMG_8533.JPG
A versenyt egy-egy nagy tál gulyásleves és az ünnepélyes eredményhirdetés zárta. Gyönyörű kupákat és érmeket kaptak a helyezettek. A U10-es kategóriát a NeonPinki csapata nyerte, második lett a MaratonTeam, míg a dobogó harmadik fokára a KárÁszok léphettek fel. A U14-es kategóriát a ZsigaTeam nyerte, második lett a Kinizsi HE 2 csapata, a harmadik helyezést a Keszegezők csapata érte el. Egyéniben a fiatalabb korosztályt a Magyarosy Bence nyerte, második helyen Kocsis Lili végzett, míg harmadik Végh Anna lett. A nagyobbaknál első lett Zsiga Levente, második Igás Levente lett, és harmadik helyen Mozsárik Kende végzett.

IMG_8524.JPG
A szervezők külön szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik szabadidejüket erre a nagyszerű eseményre áldozták. A családoknak köszönjük, hogy elhozták a gyerekeket. Köszönet mindazoknak, akiket valamilyen formában hozzájárultak a verseny sikeréhez.
Jövőre, veletek, ugyanitt!