Belépés

Horgásztábor Keszthelyen

A Helikon Horgász Egyesület többéves hagyományának megfelelően július elején rendezte meg gyermektáborát Balaton-parti horgásztanyáján, melyet a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége anyagiakban és eszközökben támogatott.
Az egyhetes napközi táborban 40 gyermek ismerkedhetett meg a Balaton élővilágával, a gyermekek és az ifjúsági horgászokra vonatkozó szabályokkal, különös tekintettel a specialitásokra, a betartandó biztonsági szabályokra, a Balaton veszélyeire.

P_20170706_125538.jpg

A horgászegyesület vezetősége és tagjai szabadidejükben, társadalmi tevékenység részeként végzik a gyermekek elméleti és gyakorlati képzését, a horgászat élményeit is átadva a táborozóknak.
A foglakozások a horgászaton túl megtanítják gyermekeink részére az együttélés és az udvariassági formák betartásának szabályait. A gyermekek a szélsőségesen meleg időjárás figyelembe vételével a kora délelőtti órákban két csoportban horgászhattak, a hűvös teremben tartott elméleti órák között pingpongozással, focival, lengőtekézéssel tölthették szabadidejüket.

P_20170706_120502.jpg

A táborban kijelölt vízterületen, kellő biztosítás mellett egy kis csobbanásra is volt lehetősége az ifjú horgászoknak.
A tábort meglátogatták a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai is. Tulipán Tibor a pontyhorgászatról mesélt a gyerekeknek, Nagy Gábor a pergető horgászmódszerről tartott gyakorlati bemutatót az egyesület stégjén.
A tábor horgászversennyel zárult, melynek végén a győztesek ajándékokat, minden táborozó gyermek horgászigazolvány-tokot kapott.