Belépés

Horgász- és kalandtábor Zsennyén

Mottó: „Ha érzed, hogy erősebb a hal, engedd, had vigye a botot, majd csónakkal kihalásszuk.”

P_20170630_161041.jpg

A nyárelő egyik legforróbb hetében június 26. és 30. között került megrendezésre a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének gyermekhorgász tábora Zsennyén, a Fish-Farm Sporthorgász Egyesület tanyáján.
A táborlakókhoz csatlakozó helyi gyerekekkel együtt közel 40 gyermek- és ifjúsági horgász vehetett részt a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége által támogatott rendezvényen.
Hétfőn a megérkezés és a szállás elfoglalása után a felszerelések ellenőrzésére, finomítására került sor, melyeket a horgászifjak ebéd után az 5,4 hektáros horgásztavon próbálhattak ki élesben. A legkisebbek az Úszós-tavon közvetlenül felnőtt felügyelet mellett gyakorolták a spiccbotos horgászatot. Az apróbb halak mellett egy-egy méretesebb ponty, compó is megmutatta magát.
A második nap aztán lehetett a botokba kapaszkodni. Egymás után jöttek a nagyobb nemes halak, sok gyermekhorgászunk ezen a napon fogta meg élete első nagyobb potykáját, amurját. Délután az íjászkodás fortélyaival ismerkedtek meg a gyerekek, vacsora után pedig éjfélig tartó éjszakai horgászat részesei lehettek a táborlakók.

20170626_162615.jpg

A tábor középső napjának délelőttjén a sport- és ügyességi vetélkedőkben mérettek meg a gyerekek. Csócsóban, asztaliteniszben, rönkhúzásban mérték össze erejüket a vetélkedők, különösen nagy sikert aratott a MOHOSZ horgászviadalokon már megismert célba dobó versenyszám. Eredményhirdetéskor a legjobbak érmet és tárgyjutalomat kaptak.

20170628_085800.jpg

A délutánra tervezett versenypályás horgászatot a gyülekező viharfelhők szakították félbe, időt és lehetőséget adva a jelentkezők vizsgázatására. Az intenzív felkészítés, folyamatos készülés meghozta eredményét, 22 gyermekhorgász tett eredményes horgászvizsgát. Meglepően jól sikerült a halak felismerése, a tábor során fogott halfajok képen történő azonosítása.
Csütörtökön délelőtt a megye legjobbjai tartottak bemutatóhorgászatot, profi versenyzők mutatták be a rakós-, feederes- és más horgászsport szakágak csínját-bínját, aztán egy kis uzsonna után a Lusta Péter előadást nézhették meg a gyerekek, interaktív szerepléssel.

P_20170629_203917.jpg

Kiadós vacsora után tábortűz mellett énekelték el horgászaink a Nagy HO-HO dalát. Késő este bátorságukról tehettek tanúbizonyságot kicsik és nagyok. Pókok, piócák és egerek között bújtak meg a kincsek, amelyeket össze kellett gyűjteni, a vaksötétben rémek ijesztgetették az „éjszakai bátorokat".
A tábor utolsó napján a délelőtti horgászat és kiadós ebéd után, a zsennyei Fish-Farm tábortól történő végső elköszönés előtt az utolsó próbatétel következett, a Rábahidvégi Csodaszarvas tájpark meghódítása. Az akadály- és a drótkötélpályákon is bizonyították rátermettségüket kicsi horgászaink.
Nem csoda, hogy gyerekekért érkező szülők élményekben gazdag, de kissé megfáradt gyermekeket vehettek át a tábor szervezőitől.
„Jövőre ilyenkor, ugyanitt!” – köszöntek el egymástól a táborlakók, horgászbarátok és -barátnők.

P_20170628_142122.jpg

A gyerekek és szülök nevében is: Köszönet az Országos Szövetségnek a tábor támogatásáért!