Belépés

Sebes pisztráng és pontytelepítés vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gyöngyös- és Pinka-patakba, valamint azok vízrendszerébe és a Répcébe összesen 10 000 db előnevelt sebes pisztrángot helyezett ki a napokban. A pisztrángok Hoitsy György tenyésztő lillafüredi telephelyéről kerültek új vasi otthonukba. A halak Vas megyébe történő szállítását Monos Tibor és Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelő nyomon követte, amiért külön köszönet illeti a horgásztársakat.
A 4-8 cm-es pisztrángok Vas megyébe történő érkezését követően a kihelyezés gyorsításának érdekében becsatlakozott Fördős István és Tóth Emil halászati őrök és Szabó Dániel sporthorgász. Az elmúlt években betelepített előnevelt pisztrángokból egyre több akad 15-30 cm-es méretben a pecások horgára, ami azt bizonyítja, hogy a patak eltartóképességének megfelelő kihelyezések eredményesek. Az őshonos sebes pisztráng állományának fenntartása a vasi patakokban kiemelt feladata a szövetségnek, ezért is kérjük a horgászokat, hogy óvják, védjék kis patakjaink ifjú ragadozóit.

bgciiu4cwwp3lxn51527687231.jpg

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2018. május 23-án (szerdán) 750 kg III. nyaras ponty telepítését végezte el a következők szerint: Új-perinti I. tó: 300 kg; Celldömölki-tó: 450 kg

A halasítás után tilalom nem került elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni szenvedéjüknek. A  Celldömölki-tóba most többségében kisebb méretű 0,8-1,2 kg közötti egyedek kerültek, ezzel is segítve a gyermeknapi horgászverseny eredményességét. Kérjük a horgásztársakat, hogy  kiemelt figyelemmel legyenek a méret alatti pontyok visszahelyezéséére.

6qzjn0fw4hauqs3g1527085628.jpg

A telepítések folytatódnak több Vas megyei horgásztavon.

Jó fogást kívánunk!