Belépés

Megkezdődött az Európa Kupa Maconkán!

logok-maconkához másolat.jpg

Magyarország legrégebbi, folyamatosan megrendezett pontyfogó nemzetközi versenyeként, egyben az 58. hivatalos maconkai bojlis versenyként vasárnap megkezdődött a 2018. június 15-ig tartó, 117 órás XIV. Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXIX. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa.

A MOHOSZ és a BSHE kiemelt rendezvényén az idők folyamán már 4 kontinens 20 országából összesen 683 csapat indult el, most pedig ismét az egy versenyen maximálisan engedélyezhető, 32 csapat csap össze, 8 ország képviseletében. A mezőnyben a 14 indulási jogot kapott hazai egységen kívül többek között megtalálható az angolok világbajnok és kétszeres EPBC győztes csapata, az USA pontyfogó válogatottjai, nemzetközi és nemzeti bajnokok sora, továbbá 10 induló csapatban korábbi EPBC győztest is üdvözölhetünk.

A 2017. évi szezon fantasztikus rekordjai után bizony nagyon magasan van az a bizonyos léc az elvárások tekintetében, de az eddigi legerősebb mezőny ismeretében ismét nem elérhetetlen a 100 mázsa feletti összes fogás, vagy az ezer kg feletti győztes eredmény sem, s természetesen ismét várható 20 kg-on felüli pontyóriások fogása is. A rendezők bíznak abban, hogy sokan a helyszínen is megtekintik a versenyt (erre hétfőtől csütörtökig 7:00 és 19:00 között van lehetőség) és abban is, hogy a péntek délután 16:30-ra tervezett ünnepélyes díjkiosztón újra magyar csapatoknak is tapsolhatunk.

Magát az Európa Kupát minden este 20 órai kezdettel élő közvetítés keretében is nyomon lehet követni majd a névadó szponzor F&H internetes csatornáján, ahol a legutóbbi közvetítés több tízezres nézettséggel szintén rekordot döntött, s szintén elkészül majd az újabb versenyfilm is.

A versenyről folyamatos frissítésű tudósítás is készül, amely itt tekinthető meg.

A végeredményről természetesen a Magyar Horgászban is beszámolunk!

zászlók másolat.jpg