Horgászszövetségekről!
A 2015-ös területi jegyárakhoz kattintson ide!
A Magyar Horgász hivatalos honlapja
Időjárás
Vízállások
Vízállások
Széltérkép
2006 eleje óta

oldalt töltöttek le
honlapunkról!
Levélküldés: mohosz@mohosz.hu English version Deutsch version Version français

Kedves Leendő Horgásztárs!

Ha Ön meg kíván ismerkedni a horgászattal és azt követően rendszeresen horgászni szeretne, akkor az első teendője

  • a horgászat törvényi és rendeleti előírásaival megismerkedni.

            A honlap középső menülistájában a "Horgászati Szabályok" alatt találja a tavaly        elfogadott Halgazdálkodási és a hal védelméről törvényt és a végrehajtási rendeletét.
A jogszabályok sokszor bonyolultak, ezért javasoljuk a „Horgászati Szabályok” alatt az Országos Horgászrend első fejezetének, átolvasását, megismerését, ahol a horgászszervezetek részéről igyekeztünk az egyes témák             törvényi és rendeleti szabályozását logikai sorrendben összefoglalni, felsorolni.

  • megismerni az állami horgászvizsga állami tananyagát, melyet a NÉBIH, mint halgazdálkodási főhatóság, állított össze szintén a „Horgászati Szabályok” - Állami horgászvizsgáról menü alatt találja meg.

A vizsga írásbeli, átfogó tesztből és szóbeli, halfaj felismerési, halfajokkal kapcsolatos szabályok ismeretéből áll. A halfajok felismerése igen fontos szempont a horgászat során. Csak az a horgász képes betartani a jogszabályi előírásokat, aki jó készséggel ismeri meg az általa megfogott halfajt. Ebből következik az, hogy a fogott halfajjal mi teendő, netán azonnal, gondosan visszahelyezendő, esetleg nem helyezhető vissza, vagy a nemes halak esetében mikor, milyen méret elérése eseten tarható meg és milyen mennyiségben.

Ha a horgászvizsga letételét követően már rendelkezik a horgászvizsga okmánnyal, akkor célszerű lakóhelye közelében, vagy az Ön által kiválasztott horgászegyesületet felkeresni, ahol tájékoztatják az állami horgászjegy váltásáról és annak feltételeiről.

Fontos!
Állami horgászvizsga okmányát sohase vigye a vízpartra, az csak az állami jegyváltásnak az egyik feltétele. A vizsgaokmányt mindenképpen célszerű otthon őrizni, mivel, ha esetleg egy-két évig nem horgászna utána az állami jegyváltásának meghatározó feltétele, hogy horgászvizsga okmányát be tudja mutatni.

A MOHOSZ agárdi horgásztanyája
Határrét!
Vízvizsgálatok a MOHOSZ laboratóriumában
MOHOSZ szakkiadványok!
F I G Y E L E M !
Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) H-1124 Budapest Korompai u. 17. vagy H-1511 Budapest Pf.: 7.
Minden jog fenntartva! © 2004-2015